середа, 28 квітня 2010 15:48

В Алжирі хворих лікуватимуть Кораном

В Алжирі хворих лікуватимуть Кораном

В Алжирі побудують перший в світі експериментальний центр лікування Кораном. Про це сьогодні написала газета "Аш-Шурук аль-Йоум".


За словами ідеолога проекту, видного фахівця в галузі психіатрії Мухаммеда Хаміка, клініка відкриє нову сторінку в історії медицини, оскільки під одним дахом у тісній взаємодії будуть працювати лікарі, що використовують традиційні та нетрадиційні методи лікування, - досвідчені медики різних спеціалізацій, психологи і психіатри, а також екстрасенси і знахарі, в тому числі ті, які використовують для лікування Коран.

За словами представника адміністрації провінції Релізан Ельхаджа Бельхамра, будівництво центру лікування Кораном стало необхідним, оскільки в останні роки в Алжирі багаторазово виросло число пацієнтів, які розчарувалися у традиційній медицині і звертаються по допомогу до різного роду лікарів і екстрасенсів, які часто обманюють своїх клієнтів, працюють без ліцензій і відповідної освіти.

"У новій п'ятиповерховій клініці будуть представлені досвідчені дипломовані медики усіх напрямків, у тому числі психологи і психіатри. Кожен пацієнт буде зобов'язаний пройти повне медичне обстеження, перш ніж потрапить до рук нетрадиційних лікарів", - підкреслив Бельхамр.

Він додав, що лише ті пацієнти, які не будуть мати потреби в серйозній медичній допомозі, будуть допущені до нетрадиційних методів лікування. "Мова, в першу чергу, йде про надзвичайно популярні останнім часом в Алжирі зняття порчі, пристріту і вигнанні бісів", - пояснює чиновник.

Очікується, що клініка буде працювати і як науково-дослідний центр з вивчення нетрадиційних методів лікування, і як міжнародний дискусійний клуб прихильників і супротивників подібного методу терапії.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «В Алжирі хворих лікуватимуть Кораном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути