четвер, 04 лютого 2010 12:28

Вино зробить мусульман толерантними - британський філософ

Вино зробить мусульман толерантними - британський філософ

Професор Інститутів психології Оксфорду і Вашингтону, філософ Роджер Скратон порадив мусульманським фундаменталістам навчитися пити вино, пише The Telegraph. Чоловік переконаний, що воно вплине на їхню толерантність.

65-річний філософ запевнив, що хоча вино і суперечить вченню Мухаммеда, ісламським фундаменталістам, завдяки яким іслам здобув погану славу, алкоголь піде лише на користь.

Свої думки Скратон виклав у статті, що вийшла в останньому номері популярного міжнародного журналу вин. Філософ апелює до знаменититого латинського вислову " in vino veritas" - "істина - у вині". Остання його книга вийшла під назвою "Я п"ю - отже, я існую".

Скратон шкодує, що "весела і толерантна" фаза ісламу, яким він зображався у казках "Тисячі і однієї ночі", минула. Професор також посилається на знаменитого мусульманського філософа 11 століття Ібн Сіну (Авіцену), який, за переказами, називав вино "найкращим другом мудрих людей".

Щоб згадати про толерантність, мусульмани повинні знову навчитися пити. Доки цього не трапиться, Коран продовжуватимуть тлумачити невірно й істина, що життя - не факт, а дар, ніколи не буде визнана. Без вина важко усвідомити обов"язки, які накладає іслам на людей - бути м"якими з іншими людьми і давати їм їхній власний простір.

За словами Аджала Масрура, представника товариства ісламу у Великій Британії, ідеї Скратона не варті того, щоб мусульмани витрачали на них свій час. Він також поцікавився, в якому стані філософ виголошував свої ідеї - тверезому чи напідпитку.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вино зробить мусульман толерантними - британський філософ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути