понеділок, 06 липня 2009 16:31

В Аквілі перед самітом "великої вісімки" стався новий землетрус

В Аквілі перед самітом "великої вісімки" стався новий землетрус
Новий землетрус магнітудою 3,0 з епіцентром поблизу міста Аквіли, де 8-10 липня відбудеться саміт "великої вісімки", стався в понеділок. Коливання земної поверхні були зафіксовані сейсмологами в 09:02 за місцевим часом. Жертв і руйнувань в результаті землетрусу немає, повідомляє Національний інститут геофізики і вулканології Італії.

Це вже четвертий і найсильніший землетрус в італійській області Абруццо, за понеділок. Минулої ночі в 04:10 і в 04:22 там вже були зареєстровані підземні поштовхи силою 2,1 бали за шкалою Ріхтера. О 05:34 ранки стався новий землетрус магнітудою 2,6.

Місто Аквіла сильно постраждало в результаті руйнівного землетрусу магнітудою 5,8, в ніч на 6 квітня цього року в центральній Італії. Близько 50 тисяч людей вимушені були покинути свої будинки, майже 300 людей загинули, 1,5 тисяч - були поранені. Саміт G8 спочатку повинен був пройти на острові Маддалена поблизу Сардинії. З ініціативою перенести форум в Аквілу виступив Сильвіо Берлусконі - прем"єр-міністр Італії.

Знову зоною підвищеної сейсмічної активності Аквіла стала минулої п"ятниці. Поблизу міста сталося відразу п"ять землетрусів, найсильніший з яких магнітудою 4,1.

В понеділок місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в уряді Італії повідомили, що у разі сильного землетрусу саміт G8 буде перенесений до Риму. Таке рішення може бути ухвалене тільки в тому випадку, якщо під час проведення зустрічі світових лідерів в Аквілі стануться підземні поштовхи силою не менше 4-4,5 балів за шкалою Ріхтера, уточнили ті ж джерела.

За такого розвитку подій набуде чинності так званий "план Б", що передбачає екстрену евакуацію глав держав і урядів з Аквіли на вертольотах, а решти учасників саміту на автомобілях. В цьому випадку засідання керівників "великої вісімки" будуть перенесені до Риму, найімовірніше в будинок Вищої школи поліції, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «В Аквілі перед самітом "великої вісімки" стався новий землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути