середа, 08 квітня 2009 09:34

В Італії продовжуються підземні поштовхи: кількість жертв перевищила 250 осіб

В Італії продовжуються підземні поштовхи: кількість жертв перевищила 250 осіб

Число жертв руйнівного землетрусу в центральній Італії перевищила 250 осіб.

Про це повідомив міністр економічного розвитку Італії Клаудіо Скайола. За його словами, кількість людей, які втратили дах, зросла до 20 тисяч. Останні дані свідчили про 235 загиблих.

Раніше повідомлялося, що рятувальникам, що працюють в італійському місті Аквілі, де 6 квітня відбувся руйнівний землетрус, у вівторок увечері вдалося витягнути з-під уламків будинку дівчину, яка провела під руїнами 42 години.

Прем"єр-міністр Сільвіо Берлусконі заявив, що Італія має намір звернутися за допомогою до ЄС у зв"язку із стихійним лихом.

Разом з тим, сейсмічна активність в центральній Італії продовжується. У вівторок увечері коливання земної кори магнітудою 5,3 були зафіксовані в області Абруццо. Вони виразно відчувалися в Римі та інших населених пунктах столичної області Лаціо.

Близько півночі прилади Національного інституту геофізики і вулканології зареєстрували ще чотири сильні підземні поштовхи в трьох італійських областях - Емілії-Романьї, Абруццо і Калабрії. При цьому в районі Аквіли коливання земної поверхні досягали 4,2 балів.

Кореспондент, РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «В Італії продовжуються підземні поштовхи: кількість жертв перевищила 250 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути