середа, 30 вересня 2009 14:12

В Афганістані дитину вбили скинутою з літака коробкою

В Афганістані дитину вбили скинутою з літака коробкою
В Афганістані дитина загинула після того, як на неї впала коробка з інформаційними буклетами, скинута з борту літака британських ВПС у провінції Гільменд на півдні країни.Як повідомляє у середу, 30 вересня, газета Times, інцидент стався 23 червня, однак відомо про нього стало значно пізніше.

Британські літаки "розкидали інформаційні буклети у віддаленій місцевості у провінції Гільменд. На жаль, одна з коробок не змогла цілком розкритися і під час приземлення завдала серйозних травм афганській дитині. Дитина була доставлена у місцеву лікарню в Кандагарі, де, незважаючи на всі спроби персоналу, вона померла від травм", - цитує видання представника ВПС Великої Британії.

У британському Міноборони заявили, що на даний час ведеться розслідування причин трагедії.

Як зазначає Times, британські військові вдаються до розкидання листівок з бортів вантажних літаків для того, щоб інформувати мешканців віддалених районів Афганістану про події, що відбуваються у країні.

Теоретично, коробки з листівками, кожна з яких важить від 14 до 18 кг, повинні розкриватися у повітрі, щоб буклети розліталися на якомога більшу площу.

Нагадаємо, за даними ООН за перше півріччя в Афганістані жертвами військових операцій сил безпеки міжнародної коаліції під егідою НАТО в регіоні стали приблизно 300 осіб, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані дитину вбили скинутою з літака коробкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути