Ексклюзиви
вівторок, 08 вересня 2009 16:29

В Афганістані через масові порушення анулювали голоси із сотень дільниць

В Афганістані через масові порушення анулювали голоси із сотень дільниць
Через масові порушення на президентських виборах в Афганістані голоси з декількох виборчих округів буде перераховано.

Про це заявила у вівторок, 8 вересня, Незалежна виборча комісія, яка займається розглядом скарг на допущені порушення і фальсифікації.

Спірні результати голосування виявлено в провінціях Газні, Пактіка і Кандагар. Водночас, як повідомляє італійська газета La Stampa, анульовано результати голосування на 447 дільницях. При цьому аналогічне рішення готується стосовно бюлетенів, що надійшли ще з 800 пунктів голосування.

Як зазначає видання, для перемоги нинішнього президента Афганістану Хаміда Карзая в країні було створено сотні фальшивих виборчих дільниць. Ці дільниці існували тільки на папері, а в Кабул привозили коробки з бюлетенями, походження яких ще необхідно з"ясувати.

Центром махінацій стала південна провінція Кандагар, губернатором якої є брат нинішнього президента Ахмед Валі Карзай. З Кандагара було привезено 350 тис. бюлетенів - при тому, що в голосуванні взяли участь лише 25 тис. осіб.

За словами представника Незалежної виборчої комісії, переглянуть результати, що фіксують 100-відсоткову явку або свідчать про 95-відсоткову підтримку кандидата.

Як повідомлялося 6 вересня, діючий президент Афганістану Хамід Карзай збільшив відрив від свого головного суперника. Після підрахунку двох третіх усіх голосів, за даними виборчкому, Хамід Карзай набрав 48,6% голосів, а колишній міністр закордонних справ Абдулла Абдулла - 31,7%. Опозиційний кандидат і його прихильники не раз заявляли про широкомасштабні підтасовки результатів на користь Карзая.

Остаточні результати підрахунку голосів очікуються не раніше 17 вересня, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані через масові порушення анулювали голоси із сотень дільниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути