Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 12:14

Тoрік Україна продала зброї на $600 млн

Тoрік Україна продала зброї на $600 млн
Тoрік Україна продала зброї на $600 млн. Фото: Укроборонпром

Україна 2017 року заробила на експорті зброї $600 млн у минулому році за виконані контракти та надання сервісних послуг, каже Сергій Згурець, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express.

До того, як на сході країни розгорівся конфлікт, доходи від продажу зброї могли сягати $1,8 млрд на рік. Експерт також зауважив, що головними покупцями залишаються країни Азії та Африки. Крім того, до 2014 року зброю в України купувала й Росія.

Сергій Згурець наголосив, що з кожним роком дохід від експорту зброю зменшується. Причина цього – нестабільна ситуація в країні. Він також зазначив, що про деталі контрактів з іноземними країнами немає підстав говорити.

"Є підхід, який полягає в тому, що в основному експортуються сервісні послуги, деякі зразки техніки, які виконуються в рамках раніше укладених контрактів, тому що відмовитися від виконання цих контрактів ми не можемо. Бо ми не оголосили надзвичайний стан. Отже, ми повинні виконувати контракти", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український флот отримає відібране у контрабандистів судно

Гроші від продажу зброї та техніки йдуть на потреби ЗСУ.

"Умовно кажучи, якщо танк "Оплот" для експорту коштує $5 млн, а ремонт танка Т-72 коштує 17 млн грн, виходить, що один експортований танк дозволяє відремонтувати 10-15 танків в Україні. Це співвідношення часто використовується, щоб показати, чому нам потрібно зберігати експорт і одночасно посилювати можливості ремонтних підприємств за рахунок більш низької ціни на озброєння української армії", - пояснив він.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express і експерт з питань оборонних технологій Сергій Згурець прокоментував можливі перспективи Військово-морських сил України.

Зараз ви читаєте новину «Тoрік Україна продала зброї на $600 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути