Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 15:14

Експерт оцінив перспективи українського військового флоту

Експерт оцінив перспективи українського військового флоту
Український флот розвиватиметься за допомогоюракетних катерів та берегової охорони. Коли будуть великотонажні ораблі - поки невідомо. Фото: ВМСУ

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express і експерт з питань оборонних технологій Сергій Згурець прокоментував можливі перспективи Військово-морських сил України.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання читача під час чату для "Главреда".

"Що стосується Військово-морських сил, то мова йде про те, що зроблена ставка на будівництво малих ракетних кораблів типу "Гюрза", десантних катерів типу "Кентавр", а також очікування щодо закладки ракетного катера типу "Лань". Ще - прийнято рішення про продовження будівництва корвета на державні гарантії. У будь-якому випадку, питання флоту є найбільш болючим", – вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові броньовані катери отримають українські військові

Враховуючи доволі обмежений державний фінансовий ресурс, упор буде робитися на оснащення ВМС наземним береговим ракетним комплексом на основі комплексу "Нептун".

"Це для вирішення питання захисту акваторії за рахунок ракетного озброєння. Потім, вважає Згурець, будуть підтягувати безпосередньо кораблі і насичувати ними бойовий та допоміжний склад ВМС", - додав він.

11 січня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова повернути з окупованого Криму Україні її військову техніку. Також він не проти, щоб українські війська були присутні при утилізації боєприпасів у Криму. Того дня президент РФ зустрічався з головними пропагандистами російського телебачення.

Зараз ви читаєте новину «Експерт оцінив перспективи українського військового флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути