Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2007 12:58

Успіх Союзу Правих Сил - найбільший сюрприз російських виборів

Голова ЦВК Російської Федерації Олександр Вешняков оголосив попередні дані виборів, що пройшли 11 березня в 14 регіонах Росії виборів.

Трійка лідерів, судячи по середньому відсотку поданих голосів виборців, виглядає так: "Єдина Росія" (пропрезидентська партія) (46%), Комуністична партія РФ (близько 16%), "Справедлива Росія" (11,7%), яку очолює можливий суперник Путіна на найближчих президентських виборах Сергій Міронов. На четвертому місці - ЛДПР, яку очолює Володимир Жеріновський. Головним же сюрпризом виборів спостерігачі називають відносний успіх Союзу Правих Сил. "Справедлива Росія" і СПС традиційно застосовують опозиційну щодо теперішньої кремлівської політики риторику.

Середня явка виборців на дільниці склала 39%.


Найбільшим сюрпризом став відносний успіх Союзу правих сил. Ліберали, як самі вони себе називають, подолали 7-відсотковий бар"єр в Республіці Комі, Ставропольському краю, Самарі, Томській, Ленінградській областях і "балансують на межі" у Московській області. У Орловській області їм не вистачило для перемоги всього два сотих відсотка.

У зв"язку з цим навіть лідер "Єдиної Росії" Борис Гризлов відзначив, що у правих є всі шанси пройти в Думу на виборах в грудні 2007. "СПС не дотягує до 7%, але є потрібний тренд", - сказав спікер.

Особливо помітний успіх СПС на тлі результатів, показаних "Яблуком": партія Григорія Явлінського не спромоглася подолати 7- відсотковий бар"єр в жодному з 4 регіонів, у яких вона балотувалася.

За матеріалами РІА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Успіх Союзу Правих Сил - найбільший сюрприз російських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути