четвер, 22 вересня 2011 17:26

Ураган у США підняв на поверхню останки динозавра

Тропічний шторм Лі, що пронісся нещодавно над американським штатом Меріленд, оголив підземний шар глинистих порід, в якому палеонтолог-любитель Девід Хекер виявив найбільші за останні п'ять років останки динозавра, знайдені на території штату, повідомляє The Baltimore Sun.

Унікальна знахідка була зроблена чоловіком на території так званого "Парку динозаврів" у місті Лорел, штат Меріленд. Заповідник був розбитий у районі, де за останні 150 років було знайдено безліч скам'янілих останків стародавніх тварин і рослин. Девід Хекер прогулювався в парку, як раптом наткнувся на шматок кістки розміром з футбольний м'яч. На думку палеонтолога, знахідка може бути частиною ноги гігантської стародавньої тварини.

Останки динозавра в парку міста Лорел було виявлено ще 10 вересня. Протягом майже двох тижнів фахівці Національного музею історії досліджували знахідку, після чого заявили, що кістка дійсно належала динозавру. Професійний палеонтолог Стів Джейбіл, що працював зі знахідкою, стверджує, що вік скам'янілості перевищує 110 мільйонів років.

Правда, вченому поки важко сказати, останки якої породи динозаврів вдалось виявити Девіду Хакеру. Співробітник Національного музею історії припускає, що це може бути частина скелета травоїдного зауропода, родича динозавра виду Astrodon johnstoni, зуби якого були виявлені на території нинішнього "Парку динозаврів" 150 років тому.

Нинішня знахідка є найбільшою скам'янілістю динозавра, знайденого на території Меріленда з 2006 року. "Парк динозаврів" - один з найбільших палеонтологічних заповідників у США.

Зараз ви читаєте новину «Ураган у США підняв на поверхню останки динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути