Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 09:19

Ураган "Густав" руйнує США (ФОТО)
5

Ураган "Густав" досяг узбережжя США, в Новому Орлеані почалися сильний вітер і дощ.

Про це повідомляє у понеділок агентство Франс Прес з посиланням на представника Центру прогнозування ураганів в Майамі.

За словами співрозмовниці агентства, "зовнішня лінія урагану вже знаходиться вище за дельту річки Міссісіпі і зараз розширяється, рухаючись до Нового Орлеану". Ураган "Густав", що вже обрушився на Кубу, зруйнував в кубинській провінції Пінар-дель-Ріо і на острові Молоді, на які припав основний удар стихії, 86 тисяч будинків. Пориви вітру тут досягали швидкості більше 300 кілометрів на годину. Ураган завдав величезних економічних збитків, розмір яких складає сотні мільйонів доларів. Практично повністю знищені система енергопостачання, телефонний зв"язок і сільськогосподарські посіви. На думку кубинської влади, уникнути жертв вдалося завдяки хорошій роботі рятувальних служб і вжитих превентивних заходів. Зокрема, з небезпечних районів були евакуйовані більше 300 тисяч людей, включаючи іноземних туристів.

За даними МНС Куби, в результаті удару стихії одержали поранення і травми лише близько 20 людей.

В неділю увечері влада населених пунктів на південному узбережжі США стала перекривати шляхи сполучення, що ведуть до потенційних зон лиха. Прогнозувалося, що сильний вітер обрушиться на сушу ще до приходу самого центру урагану - вітер ураганної сили розповсюджується на 110 кілометрів від "ока" урагану - його епіцентру. За прогнозами, ураган принесе в регіон близько 50 сантиметрів опадів. Відповідно до комп"ютерного моделювання американського надзвичайного відомства, на шляху урагану можуть опинитися 4,5 мільйони осіб, 60 тисяч будівель можуть бути зруйновані, повідомляє TCH.ua.
Зараз ви читаєте новину «Ураган "Густав" руйнує США (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути