вівторок, 16 вересня 2008 08:21

Ураган "Айк" зносив людей та будинки в Техасі (ФОТО)
17

Ураган "Айк" зруйнував близько 10 нафтових платформ в Мексиканській затоці й забрав життя 13 осіб в штатах Техас, Луїзіана та Арканзас. Також постраждало декілька великих нафтопроводів. Без електроенергії залишаються близько 3 млн людей.
"Газета по-українськи"

Фото: Reuters, AP, AFP


Як повідомили в службі управління мінеральними ресурсами США, за попередніми оцінками, матеріальний збиток від урагану може скласти близько $100 млрд. На даний час без електроенергії в трьох штатах залишаються близько 3 млн осіб. Майже 2,5 млн - в Техасі, 500 тис. - в Луїзіані та Арканзасі.

У Х"юстоні затоплені вулиці, немає електрики. З 21.00 до 06.00 оголошена комендантська година. З метою безпеки жителям рекомендовано користуватися водою з пляшок або кип"ятити сиру воду перед тим, як пити.

Пошуково-рятувальна операція в найбільш постраждалому від урагану Гальвестоні почалася в неділю вранці. Було евакуйовано близько 2 тис. людей. В результаті лиха Гальвестон залишився без електрики, газу, води та основних комунікацій. Хвилі заввишки 6 метрів знесли греблю, затопили вулиці та розмили дороги.

Президент США Джордж Буш заявив, що небезпека ще не минула. Він запевнив жителів Техасу та Луїзіани в тому, що їм буде надана допомога, як тільки шторм спаде.

"Це дуже сильний шторм, і втрати від нього будуть великими, - сказав Буш. - Не тільки в Техасі, але і в деяких районах Луїзіани. Я знаю, що люди там, на місці, непокояться за своє життя. Деякі не евакуювалися, не дивлячись на попередження і заклики. Як мені доповіли, команди рятувальників готові до роботи, як тільки погода дозволить їм це зробити".

У найближчу добу влада радить всім, хто залишився в місті, знайти укриття, не виходити на вулицю і не виїжджати на дороги.

Разом з тим повідомляється, що потужність урагану "Айк" після удару по південному узбережжю США в районі штату Техас знизилася. Зараз він класифікується як ураган першого ступеня, хоча швидкість вітру сягала близько 140 км на годину.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Айк" зносив людей та будинки в Техасі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути