середа, 23 вересня 2009 09:17

ЮНЕСКО вперше очолила жінка

ЮНЕСКО вперше очолила жінка
Вчора, 22 вересня, члени виконавчої ради Організації об"єднаних націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) обрали нового генерального директора організації.

Ним стала посол Болгарії у Франції і постійний представник Болгарії при ЮНЕСКО Ірина Бокова.

Як повідомив після закінчення голосування голова Ради Олабійі Бабалола Жозеф Йаї, посол і постійний представник Беніну при ЮНЕСКО, кандидатура нового гендиректора незабаром буде представлена на затвердження Генеральної конференції, яка пройде з 6 по 23 жовтня цього року. Затвердження нового глави організації намічене на 15 жовтня.

Відзначимо, обрати нового главу виконавча рада ЮНЕСКО змогла лише в п"ятому турі. За перші чотири етапи ніхто з кандидатів не зміг набрати 30 з 58 голосів.

Після двох турів виборів свої кандидатури зняли Росія, Танзанія, Литва та Бенін. Минулого тижня в МЗС Австрії заявили, що з передвиборної гонки вибуває єврокомісар по зовнішніх зв"язках і європейській політиці сусідства Беніта Ферреро-Вальднер. А напередодні з передвиборної боротьби вибув Алжир.

Як повідомлялося, в ході четвертого раунду голосування Ірина Бокова і міністр культури Єгипту Фарук Хосні набрали рівну кількість голосів.

Нагадаємо, повноваження нинішнього глави організації Коїтіро Мацуури, вперше вибраного на пост гендиректора ще в 1999 році, закінчуються в листопаді 2009 року.

***

ЮНЕСКО (UNESCO - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) - Організація Об"єднаних Націй з питань освіти, науки та культури.

Організація була створена 16 листопада 1945 і її штаб-квартира розташовується в Парижі. До складу організації входить 67 бюро і підрозділів, розташованих в різних частинах світу.

Виконавча рада складається з 58 членів і збирається двічі в рік. Він є керівним органом ЮНЕСКО між сесіями Генеральної конференції. Його головна функція - визначити методи і форми практичної діяльності організації, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО вперше очолила жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути