понеділок, 27 травня 2024 13:19

Україну накриє пилова буря з Азії

27-28 травня прогнозується надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії на територію України.

Можуть пройти дощі з піском із пустель, а прозорість повітря - погіршиться, повідомив кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич.

"Територія країни потрапить під вплив пилових хмар, що спричинить забруднення атмосферного повітря та утворення так званих "брудних" дощів на частині території", - сказано в території.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені б'ють на сполох - у Європі частішають пилові бурі

В Україні тимчасово погіршиться погода - знову повертаються піщані пилові бурі, а також можливі дощі з вмістом піску. Ці зміни будуть фіксуватися 27 та 28 травня на більшій території України, однак з різної інтенсивністю залежно від повітряних потоків та інших природних явищ.

"Можливе помутніння неба, незначне погіршення дальності видимості та ймовірність слабковиражених "брудних" дощів", - розповів про наслідки природних змін експерт.

24 квітня в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях пройшли "брудні" дощі. Небо зранку на півдні країни мало незвичний жовтий колір.

Дощ і вітер південної чверті сприяли акумулюванню пилу і осадженню його з опадами. Жителі усіх трьох регіонів вранці викладали фотографії із авто і будівлями вкритими дрібними краплями бурого кольору.

23 квітня циклон на Середземному морі виніс на Балканський півострів пил та пісок із Сахари. Зливові дощі змили більшу його частину на територію Греції та Болгарії.

Це один із найсерйозніших епізодів концентрації пилу та піску в Сахарі з 21-22 березня 2018 року, коли хмари "приплили", зокрема, на острів Крит.

Зараз ви читаєте новину «Україну накриє пилова буря з Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути