неділя, 31 липня 2022 14:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Українським військовим призначили додаткові виплати: хто отримає

Українським військовим призначили додаткові виплати: хто отримає
Українські захисники, які мають державні нагороди, отримуватимуть додаткові виплати. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники, які мають державні нагороди, отримуватимуть додаткові виплати. Ідеться про щомісячні кошти в розмірі трьох мінімальних зарплат.

Додаткові виплати зможуть отримати члени сімей загиблих військових, які мають особливі заслуги перед країною. Відповідний законопроєкт ухвалила Верховна Рада.

З 1 січня 2023 року встановили щомісячну виплату в розмірі до трьох мінімальних зарплат для осіб, які брали безпосередню участь в АТО, ООС, у заходах з оборони України у зв'язку з російською агресією проти України та які мають звання Герой України з орденом "Золота Зірка" або нагороджені орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом "За мужність" трьох ступенів або орденом княгині Ольги трьох ступенів, а також членам сімей загиблих громадян з таких осіб.

Грошову допомогу в розмірі трьох "мінімалок" отримають захисники, яким надали звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борги за комуналку: Верховна Рада підтримала заборону на стягнення

На виплату в розмірі двох мінімальних заробітних плат можуть розраховувати українці, яким надали орден Богдана Хмельницького трьох ступенів (повні лицарі).

Допомогу в розмірі однієї "мінімалки" передбачено кавалерам ордена "За мужність" трьох ступенів (повні кавалери) й нагородженим орденом княгині Ольги трьох ступенів.

Також грошове забезпечення в розмірі мінімальної заробітної плати з розрахунку на місяць на сім'ю передбачено членам сімей померлих чи нагороджених посмертно осіб, яким надали звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка", лицарів ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів (повні лицарі), кавалерів ордена "За мужність" трьох ступенів (повні кавалери) й нагороджених орденом княгині Ольги трьох ступенів.

Кабмін змінив порядок виплат українським військовим. Захисники, які перебувають у зоні бойових дій або в оточенні отримуватимуть до 30 тис. грн пропорційно дням служби за місяць.

100 тис. грн виплачуватимуть тим, хто виконує бойове розпорядження, а також військовим на час лікування після поранення (контузії, травми, каліцтва, пов'язані з бойовими діями). Ці виплати зберігаються тепер і для поліцейських та осіб рядового й начальницького складу служби цивільного захисту.

Зараз ви читаєте новину «Українським військовим призначили додаткові виплати: хто отримає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути