середа, 22 січня 2020 20:20

Український айронмен врятував потопельника на відпочинку

Український Ironman 44-річний Олег Поліщук із Києва врятував на відпочинку потопельника. Чоловік працює директором із запобігання і протидії корупції, радником президента ДП НАЕК "Енергоатом". Двічі проходив дистанцію "IRONMAN" – 3,86 км плавання, 180,25 км заїзду на велосипеді та 42,195 км марафонського бігу. Про випадок Gazeta.ua розповідає дружина Вікторія Поліщук.

Автор: Вікторія Поліщук
  Олег Поліщук двічі пройшов дистанцію "IRONMAN" та перепливав протоку Босфор.
Олег Поліщук двічі пройшов дистанцію "IRONMAN" та перепливав протоку Босфор.

"Відпочивали на Шрі-Ланці. Були там майже два тижні. Планували вилетіти додому швидше, але не вдалось придбати квитки на літак. За день до повернення пішли із чоловіком на пляж, покупатись в океані. Прибережна зона - неглибока. Але хвилі та течія - дуже потужна. Я плавати не вмію, тому не заходила далеко в океан. А от Олег плавав далеко, хоч місцеві рятувальники часто забороняли та звертали на це увагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники показали свій ботанічний сад

Олег наостанок вирішив зробити останній заплив, а я засмагала. Помітила у воді місцевого хлопця, на вигляд 14-16 років. Він був далеко від берега, хвилі відносили його ще далі. Рятувальник свистів у свисток, кричав, щоб той повертався до берега. Але коли хлопця вкотре накрила хвиля, зрозуміла, що він тоне. Ні рятувальник, ні ті, хто був на березі не наважувались кинутись на допомогу. Усі стояли в ступорі та дивились", - розповідає Вікторія.

Олег Поліщук пропливав повз, коли побачив хлопця.

"Чоловік казав, що здивувався спочатку. Думав, що це можливо спортсмен абощо. Та коли підібрався ближче, зрозумів, що хлопець тоне. Оцінив свої можливості та кинувся рятувати. Заспокоїв його, підняв голову над водою, щоб хлопець не наковтався води, і потягнув на собі до берега. На суші, коли води було менш, ніж по коліна хлопець тримався за Олега, як мала дитина. Його одразу забрали рятувальники. У поспіху зробили фото, а от імені хлопця не запам'ятали", - добавила жінка.

Не зважаючи на те, що шріланкійці живуть біля океану, найвищий відсоток смертей у них саме від утоплення. Мало хто із них вміє плавати, а до океану ставляться із обережністю.

Кліматичні зміни в Україні відбуваються швидше, ніж в інших країнах. Підвищення теператури б'є рекорди, а нинішня зима може стати найтеплішою за останнє століття. Про клімат в Україні розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, старший науковий співробітник, кандидат географічних наук Віра Балабух.

Зараз ви читаєте новину «Український айронмен врятував потопельника на відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути