понеділок, 03 серпня 2020 13:33

Українські національні парки збираються оцифрувати

Українські національні парки збираються оцифрувати
Наразі користувачі інтернету можуть "прогулятися" у шести заповідних об'єктах. Фото: pixabay

Колекцію цифрових панорам національних природних парків України створить Міндовкілля за підтримки Google.

Кожен зможе здійснити віртуальні подорожі унікальними природними куточками України та роздивитися неповторну природу нашої країни, повідомляє міністерство в Facebook.

"Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Google Україна оцифровують українські національні парки. В межах спільного проєкту створять колекцію цифрових панорам", – написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили найбільшу у світі 3D-мапу Всесвіту

Користувачі вже можуть "прогулятися" у 6 заповідних об'єктах - національних природних парках "Голосіївський", "Нижньодністровський", "Нижньодніпровський", "Мезинський", "Гетьманський", "Нижньосульський".

"Ідеєю проєкту є промоція унікального природного надбання ― національних парків України. Завдяки якісним оцифруванням нацпарків компанією Google Україна мільйони користувачів Google Карт зможуть переглядати локації та будувати маршрути майбутніх подорожей. Також проєкт має на меті стимулювання віртуального туризму для маломобільних верств населення", – зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

До кінця року планують оцифрувати нацпарки в Івано-Франківській, Чернівецькій та інших областях - "Черемоський", "Верховинський", "Гуцульщина", "Карпатський", "Вижницький", "Сколівські Бескиди", "Зачарований край", "Дермансько-Острозький", "Кременецькі гори", "Дністровський каньйон".

Проєкт підвищить присутність національних парків України в глобальній інформаційній системі Google Карт, надаючи нові можливості туристичній і природоохоронній сферам країни.

Проєкт "Іван Франко на мапі Європи" заснував Міжнародний фонд Івана Франка. На мапи Google наноситимуть місця, де перебував відомий письменник і діяч.

Зараз ви читаєте новину «Українські національні парки збираються оцифрувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути