понеділок, 03 травня 2010 18:18

Українські міліціонери розстріляли білоруса

Українські міліціонери розстріляли білоруса

У Жовтневому районі Кривого Рогу застрелений грабіжник ювелірного магазину.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ Дніпропетровської обл.

Так, напередодні в одному з ювелірних магазинів Кривого Рогу спрацювала "тривожна кнопка" сигналізації. Через 4 хвилини наряд Державної служби охорони прибув на місце події і виявив в магазині розбиті вітрини і зв'язаного скотчем продавця. Працівники міліції почали проводити затримання двох невідомих чоловіків при спробі їх виходу з магазину.

Один з грабіжників спробував вихопити табельну зброю у працівника міліції. Після попереджувального пострілу вгору, міліціонер застосував зброю і нападаючий був поранений в груди. Іншому зловмисникові вдалося втекти.

Надалі було встановлено, що двоє невідомих зайшли в магазин і, загрожуючи фізичним насильством продавцеві, зв'язали її скотчем, розбили стелажі і оволоділи ювелірними виробами. Під час нападу продавець встигла натиснути "тривожну кнопку" сигналізації.

Пакет із зібраними золотими виробами зловмисникам винести з магазину не вдалося. Він був виявлений працівниками міліції. Поранений зловмисник помер в лікарні через півтори години після нападу. Застосування зброї працівниками міліції визнане правомірним.

У кишені пораненого нападаючого були виявлені ключі від мікроавтобуса. Авто з білоруськими номерами знайшли недалеко від магазину. У ньому виявлено два мобільні телефони, паспорт загиблого зловмисника - уродженця Білорусі, 1961 року народження. Техпаспорт виписаний на другого нападаючого - однофамільця або родича загиблого.

Наразі співробітниками міліції приймаються заходи з затримання зловмисника і встановлення законності перебування транспортного засобу і вищезгаданих громадян Білорусі на території України.

Відзначимо, останнім часом почастішали випадки пограбування ювелірних магазинів.

Нагадаємо, що 24 лютого в Києві на вулиці Хрещатик було здійснено озброєне пограбування ювелірного магазину - з використанням двох вогнепальних пістолетів калібру 9 мм. Двоє чоловіків 1980 р.н. і 1987 р.н., жителі Донецької області, закривши обличчя шарфами, зайшли в ювелірний магазин і пошепки попросили продавця віддати цінності. Жінка закричала. На її крик прибіг директор магазину. Він був поранений при спробі присікти дії нальотчиків. Проте директор зміг дійти до свого кабінету, взяти карабін "Сайга" і повернутися в торговий зал. Він вистрілив в повітря, після чого грабіжники сховалися, прихопивши ювелірні вироби на 15 тис. грн. Їх затримали на вулиці Пушкінській курсанти Академії МВС і співробітники МВС.

РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Українські міліціонери розстріляли білоруса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути