субота, 13 червня 2020 18:29

Українська церква вступилася за Порошенка

Українська церква вступилася за Порошенка
Завдяки Порошенку ПЦУ отримала Томос від Вселенського Патріарха. Фото: Facebook/Православна церква України

Православна церква України назвала неприпустимими порушення кримінальних справ за політичними мотивами проти п'ятого президента Петра Порошенка.

Про це говориться в офіційній заяві Київської митрополії до правоохоронців, яка оприлюднена на сайті ПЦУ.

"Нас, як Церкву, змушує звертати на себе увагу той факт, що останнім часом наполегливо, особливо у пов'язаних з країною-агресором засобах масової інформації, проводиться думка, що різні обвинувачення, які висуваються проти п'ятого президента України П. Порошенка, мають якийсь зв'язок з його роллю, як глави держави, в сприянні церковному об'єднанню, утворенню Православної Церкви України та в отриманні нею Томосу від Вселенського Патріарха. З огляду на все вищесказане очевидним є, що будь-яка політична мотивація у діяльності правоохоронних органів та порушенні кримінальних справ, зокрема проти п'ятого президента України, — недопустима", — говориться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура розглядає для Порошенка тримання під вартою

Такі дії правоохоронців в умовах російської агресії мають небезпечний характер, вважають в ПЦУ, оскільки "країна-агресор радо використовує будь-які конфлікти всередині України на шкоду нашій державі та для досягнення своїх цілей в гібридній війні".

Українська церква звернулася до судової гілки влади із закликом про те, щоб "політичні симпатії чи антипатії" не вплинули на правосуддя.

В ПЦУ наголосили, що не втручалися і не будуть втручатися у сферу розслідувань та судочинства, оскільки це справа і відповідальність державі. Проте тут вважають, що церква, яка керується істинами Закону Божого, та як одна з інституцій громадського суспільства, яка турбується про благо українського народу, має обов'язок нагадувати і застерігати.

"Зокрема про те, що і безкарність для порушників закону, і безпідставне переслідування лише заради переслідування є однаково шкідливими та неприпустимими", — уточнюється в заяві.

Раніше у "Європейській солідарності" заявили, що за п'ятим президентом України, лідером партії Петром Порошенком незаконно стежать невідомі люди.

Зараз ви читаєте новину «Українська церква вступилася за Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути