Ексклюзиви
середа, 10 червня 2020 13:04

Прокуратура розглядає для Порошенка тримання під вартою

Прокуратура розглядає для Порошенка тримання під вартою
Фото: @pgo.gov.ua

Офіс генерального прокурора заявляє, що щодо п'ятого президента, а нині народного депутата Петра Порошенка вирішують питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомили у відомстві в середу.

"За дорученням генерального прокурора прокурори Офісу генерального прокурора у приміщенні Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутатові України.

За даними слідства, народний депутат підозрюється в тому, що, будучи президентом України, 2018 року шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – голову Служби зовнішньої розвідки України – до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ДБР.

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - заявляють в Офісі генпрокурора.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що його клієнту намагалися вручити підозру у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

"У Венедіктової забрало майже 3 місяці, щоб ухвалити це рішення і щоб підписати проєкт цієї підозри. Вона могла підписати його з першого дня після свого призначення генеральним прокурором. Вона не мала волі все це робити. Вона розуміє, я впевнений, що підписання такої безпідставної підозри означає реальну перспективу для неї самої бути притягнутою до кримінальної відповідальності", - сказав Новіков.

10 червня п'ятий президент Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань. У відомстві заявили, що вручили йому підозру. Натомість його адвокати це заперечили.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура розглядає для Порошенка тримання під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути