середа, 15 червня 2022 21:33

Українська армія може закінчити контрнаступ до кінця літа, але є умова

Українська армія може закінчити контрнаступ до кінця літа, але є умова
Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що контрнаступ може закінчитись до кінця літа, якщо Захід надасть зброю. Фото: eastnews.ua

Якщо Україні нададуть все необхідне озброєння, контрнаступ може закінчитися до кінця літа.

Якщо російським окупантам дадуть час закопатися, контрнаступ може тривати довше. Про це каже генерал-майор ЗСУ, колишній командувач оборони Миколаєва Дмитро Марченко, передає "Радіо Свобода".

"Десь там ми програємо у часі, дамо їм більше закопатися, так, це буде довше. Тут я ніколи не брався прогнозувати. Ніколи не думав, що ми вистоїмо проти такої кількості військ, що була в Миколаєві. Скажу чесно, я свято вірив, що нас закриють у котел, і ми боротимемося там, ну ось бачите, вийшло", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні партизани "оригінально" звернулися до окупантів

Марченко вважає, що в питанні мирних домовленостей із Росією пройшли "точку неповернення".

"Заради чого тоді ця купа смертей? Точку неповернення ми вже пройшли. Вона була на самому початку, коли можна було все це зупинити, на етапі переговорів. Але після того, що вони витворяли, точку неповернення ми пройшли. І я скажу тим, хто там хоче спокою і миру будь-яким шляхом, його не буде. Це ви житимете в окупації постійно, все своє життя. Я хочу, щоб мої діти жили у вільній країні. У нас виник шанс, якого не було за всю історію України. І нам просто треба добити, у нас є темп, у нас є бажання. Просто дайте нам трошки озброєння", – заявив генерал.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня "звітували про відстань 10-15 км".

Зараз ви читаєте новину «Українська армія може закінчити контрнаступ до кінця літа, але є умова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути