вівторок, 25 травня 2010 14:44

Українець з Росії переміг у Тернопільському супермарафоні

Українець з Росії переміг у Тернопільському супермарафоні

55-річний Геннадій Логвиненко з української діаспори Санкт-Петербурга став переможцем змагань "Супермафон 100 км за 24 години", які традиційно проводяться в Тернопільській області до Свята Героїв. Чоловік подолав дистанцію за 12.30 годин.

"Я і раніше бігав на довгі дистанції, але переважно це відбувалося на стадіоні. Бігати по відкритій місцевості набагато цікавіше, але одночасно і важче, через нерівний рельєф поверхні", - розповів Логвиненко.

Напередодні змагань Геннадій Борисович перебував в Києві - приїхав в столицю України для участі в акціях опозиції проти політики діючої влади. Про змагання довідався на сайті "Майдан". Вирішив взяти в них участь - спеціально для цього приїхав у Тернопіль.

"Я родом із Донецької області. Вже десять років живу в Росії. Дружина моя з Прибалтики – виходить, ми живемо на нейтральній території. Українець в Росії - також українець. І якщо "кремлівський карлик" вирішить зазіхнути на нашу Батьківщину, то нехай знає, що в тилу він має таку людину, як я", - сказав Логвиненко.

Загалом в супермарафоні взяло участь 23 бігуни-аматори. Старт учасникам дали на центральному майдані Тернополя о 19 годині 22 травня. Маршрут марафону має вигляд трикутника. Марафонці проходять по дистанції два райцентри області - Зборів і Козову, в підсумку повертаючись на місце старту. Згідно з правилами забігу, переможцями вважаються всі ті, хто долає дистанцію за 24 години. Цього разу до фінішу дійшло дев"ятеро учасників. Петербуржець менше ніж на півгодини відстав від трійки двадцятирічних хлопців, які подолали маршрут першими.

Найстаршим переможцем забігу став 57-річний тернополянин Віктор Березовський. Він є ветераном "Супермарафону" - перший раз перемагав у цих змаганнях 29 років тому, у 1981 році. Цього року на 100 кілометрів він витратив майже 18 годин.

Єдина дівчина Олеся Мисак, яка зголосилася до участі у забігу, подолала 36 кілометрів і зійшла з дистанції.

Забіги на 100 кілометрів у Тернополі почали відбуватися за ініціативи місцевих туристів у 70-х роках минулого століття. В часи перебудови їх не проводили. Тернопільський турклуб "Кристал" відновив супермарафон у 1997 році. Відтоді його проводять наприкінці травня і присвячують Святу Героїв.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українець з Росії переміг у Тернопільському супермарафоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути