понеділок, 14 березня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці зупинили на кордоні фури до Росії та Білорусі. Блокаду тримають третій день
10

Фото: Ewelina Burda / dziennikwschodni.pl

Ці вантажівки перевозять продукти та техніку для агресора. З такими словами українські активісти зупинили на пункті пропуску Кукурикі у Польщі (Люблінське воєводство) фури, що прямують до Білорусі та Росії. Блокада триває вже третій день.

Перші активісти вийшли на КПП польсько-білоруського кордону у суботу вранці. Вони просять розширити європейські санкції на транзит товарів автошляхами, пише польське видання Dziennik.

За словами активістів Наталі Панченко та Євгена Клімакіна, станом на день 13 березня черга фур сягнула 28 кілометрів. Люди залишаються чергувати і на ніч.

Люблінська депутатка Йоанна Муха від Руху "Польська 2050" підтримує дії українців.

"Ми вже багато днів говоримо, що транзит до Білорусі та Росії потрібно припинити. Ці країни мають бути відрізані від усіх шляхів, якими туди можуть дістатися товари, зокрема й ті, які використовуються під час війни", - каже місцева політикиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 санкцій, які найсильніше вдарили по Росії

Зі свого боку, у податковій адміністрації Любліна прокоментували, що більшість фур везуть товари не з Польщі, а інших країн ЄС. Запевняє, що це товари, які не потрапили під санкції Євросоюзу.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Білорусі, Росії і далі, наприклад, до Казахстану чи Монголії товари возили близько 1800 польських транспортних компаній.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Українці зупинили на кордоні фури до Росії та Білорусі. Блокаду тримають третій день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути