середа, 06 листопада 2013 09:58

Українці знають англійську краще за росіян, але гірше за поляків

Українці знають англійську краще за росіян, але гірше за поляків
Фото: paschenkomax.com

Міжнародний освітній центр Education First опублікував індекс володіння англійською мовою, до якого вперше потрапила Україна. Усього до рейтингу входить 60 країн, для яких англійська не є рідною.

Список був складений за результатами тестування у 2012 році. Його пройшли 750 тисяч осіб з різних країн. За даними Education First, найкраще англійською володіє Скандинавія: перші три місця зайняли Швеція, Норвегія та Нідерланди. Польща посіла 8-е місце, Україна - 27-е, а Росія розташувалася на 31 місці. Найгірше ситуація з володінням англійською склалася в Алжирі, Саудівській Аравії та Іраку, передає УНІАН.

Нагадаємо, з початку навчального року набуло чинності розпорядження Міністерства освіти і науки про обов'язкове вивчення в школах другої іноземної мови. Управління освіти зібрало інформацію про те, яку саме мову вивчатимуть як другу іноземну п'ятикласники кожної школи. Згідно з цими даними, 52% шкіл вибрали німецьку мову, 23% - російську, 14% - французьку, 8% - англійську, 2% - польську, 1% - іспанську. Зазначимо , що англійську як як першу іноземну мову вивчають 91,7% учнів у школах України.

Зараз ви читаєте новину «Українці знають англійську краще за росіян, але гірше за поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути