четвер, 17 березня 2016 19:47

Українці зможуть безкоштовно обміняти свої водійські посвідчення на італійські

Українці зможуть безкоштовно обміняти свої водійські посвідчення на італійські
newsone.com.ua

Через два місяці українські емігранти в Італії зможуть безкоштовно і без екзаменів обміняти свої водійські посвідчення на італійські. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Арсен Аваков.

"Сьогодні Кабінет міністрів України затвердив Угоду між урядами України та Італії щодо взаємного визнання та обміну водійських посвідчень", - написав міністр.

Угода з Італією була підписана 15 листопада 2015-го року, і за чотири минулі місяці Україна виконала й оформила всі внутрішньодержавні процедури для затвердження документа. Через 60 днів міжурядова Угода вступить у силу.

"Ідея підписати цю Угоду виникла у нас з міністром внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфоно в квітні 2015 року під час мого візиту. Адже до цього часу з українським посвідченням водія можна було їздити по Італії не більше року, а потім потрібно було отримувати національні права, здавши теоретичний і практичний іспити", - додав Аваков.

Раніше процедура отримання італійських прав коштувала від 600 до 1000 євро.

Українсько-італійська Угода про взаємне визнання прав передбачає, що громадяни України, які легально проживають в Італії, а також, відповідно, італійці, які проживають легально в Україні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання.

Дія Угоди поширюється на громадян України, які легально проживають в Італії, є резидентами країни менше чотирьох років, мають дійсні українські посвідчення водія.

Обміну не підлягають недійсні або підроблені документи. Громадяни, які за станом здоров'я не можуть керувати автотранспортом, не зможуть скористатися процедурою обміну прав. Обмін обмежується тільки тими категоріями автотранспорту, які вказані в національних правах.

Процедура обміну буде займати певний час, оскільки документи перевірятимуть. При видачі нового посвідчення італійського водійського посвідчення, українське буде вилучатися. Відповідно, італійці будуть здавати національний документ при отриманні українського.

Для громадян України обмін буде проводитись на території Італії в представництвах Автоінспекції (Motorizzazione Civile) за місцем проживання громадян України.

Подібна угода про обмін водійських посвідчень уже діє між Іспанією та Україною протягом шести років.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть безкоштовно обміняти свої водійські посвідчення на італійські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути