четвер, 28 січня 2021 18:30

Українці збідніли. Купують мало — власниця взуттєвої компанії

Українці збідніли. Купують мало — власниця взуттєвої компанії
Виробники також змінили свою стратегію. Фото: pixabay.com

Українці стали розважливіше ставитися до покупок. Карантинні обмеження, які діють в країні через поширення коронавірусу, знизили попит споживачів на непрактичні товари.

Купівельна спроможність населення знизилась, розповіла Gazeta.ua власниця компанії, яка виробляє взуття ручної роботи Яна Гуменчук.

"У період весняного карантину особливо це було помітно. Якщо в перші тижні люди щось купували, то потім взагалі перестали. Навіщо брати нові ботильйони, якщо ти нікуди не зможеш їх взути й постійно сидиш вдома?" - сказала вона.

За її словами, навіть після зняття жорстких карантинних обмежень ситуація не сильно змінилася, оскільки люди все частіше працюють дистанційно. Споживач, який рідко виходить на вулицю, не купуватиме 5 пар зимового взуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробіток українців в Інтернеті збільшився на 35%

"Перестали робити імпульсивні покупки - тепер до шопінгу підходять раціонально. Майже ніхто не бере рожеві туфлі, бо просто "сподобався колір". Навіть запеклі модниці. Сьогодні звертають увагу на зручність, універсальність кольору, моделі, фасону. Звісно, причина зрозуміла: більшість українців залишились без роботи або бояться нестабільності", - пояснила Гуменчук.

Виробники також змінили стратегію. Намагаються виготовляти стандартні моделі з мінімалістичним дизайном, поєднуваними кольорами тощо.

"Виробники навіть нові колекції роблять з урахуванням карантинних "тенденцій". Вимушені створювати продукт, який точно купуватимуть і який довго буде актуальний", - додала Яна.

Пандемія стала причиною того, що більшість українців опинилися за межею бідності. Особливо цей показник змінився у 1-му півріччі 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Українці збідніли. Купують мало — власниця взуттєвої компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути