Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 13:32

Українці заборгували комунальникам 8 млрд грн

Українці заборгували комунальникам 8 млрд грн

Борги українців у цілому досягають близько 83 мільярдів гривень.

З них близько 75 мільярдів гривень становить прострочена заборгованість банкам, ще 8 мільярдів гривень - заборгованості у ЖКГ, передають Подробности.

Про це повідомила комерційний директор групи компаній eCall (включає колекторське агентство Verdict) Марія Тугай, зазначивши, що в озвученій сумі не враховано корпоративні борги, обсяг яких оцінити досить складно.

За словами експерта, 50-55% від загального обсягу простроченої заборгованості нині припадають на споживчі кредити. Ще 40% становлять заборгованості за кредитними картками. Частка іпотеки - лише 1%. Приблизно на стільки ж "тягнуть" ЖКГ-борги. Решта - це заборгованості компаній з інших галузей, в тому числі страхування.

Щодо стосується темпів збільшення частки проблемної заборгованості щодо загального кредитного портфеля банків, то вони з початку року істотно знизилися (порівняно з 2009 роком), відзначає експерт.

"За нашими оцінками, до кінця 2010-го частка простроченої заборгованості якщо не почне зменшуватися, то, принаймні, залишиться на поточному рівні. А вже починаючи з 2011 року можна буде говорити про зменшення частки проблемних боргів", - прогнозує Марія Тугай.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що в Україні загальна заборгованість по відшкодуванню ПДВ сягає 20 млрд грн. Загальна сума ПДВ, підтверджена перевірками, на початок жовтня становила 9,1 млрд грн, а перевіряються ще 10 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці заборгували комунальникам 8 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути