пʼятниця, 17 червня 2022 18:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці відтісняють окупантів, але великою кров'ю - Подоляк

Українці відтісняють окупантів, але великою кров'ю - Подоляк
Україні потрібно більше зброї, щоб піти у контрнаступ. Фото: eastnews.ua

Українські військові відтісняють російських окупантів навіть з обмеженими ресурсами.

Але критична різниця у співвідношенні зброї відчувається на фронті, написав радник голови ОП Михайло Подоляк у Telegram.

"У нас може бути набагато менше снарядів, ракет чи далекобійної артилерії. Поки що. Але в нас є головне. Інтелект, бойовий дух і сила рідної землі. І це вкрай важливо. Бо працює не тільки математика, але й психологія війни. Навіть з обмеженими ресурсами наші хлопці проводять фантастичні тактичні операції, від яких відвисає щелепа у військових експертів багатьох країн-партнерів", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну завели нову БТГ окупантів

Через різницю в кількості зброї українці здобувають перемоги великою кров'ю.

"Хлопці кажуть, що після обстрілів росіяни часто навіть не змінюють локацію гаубиць. Просто знають, що все одно не дістаємо у відповідь. Сьогодні у держави немає важливішого завдання, ніж домогтися паритету зброї. Кожен день забирає в нас наших кращих людей. І щоб запобігти цьому, а також щоб ефективно контратакувати, - зброя, зброя, зброя", - підкреслив радник.

Російські загарбники сконцентрували свої зусилля навколо Сіверськодонецька Луганської області. Також їм вдалося трохи просунутися біля Харкова.

Ситуація в Сіверськодонецьку Луганської області вкрай загострена. Штурм міста триває вже котру добу поспіль. Артилерією ворог руйнує вщент багатоповерхівки та об'єкти промисловості.

Російські окупанти витіснили українських захисників із центру Сіверськодонецька. Загарбники також зруйнували міст, що з'єднував його з Лисичанськом. Напередодні зазначалося, що загарбники контролюють 70% Сіверськодонецька. Військовим вдається вивозити лише декілька людей на день. Відбувається "тиха" евакуація.

Зараз ви читаєте новину «Українці відтісняють окупантів, але великою кров'ю - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути