четвер, 19 січня 2023 11:04

Українці розповіли, як відключення світла впливає на їхнє життя: селянам щастить більше

Українці розповіли, як відключення світла впливає на їхнє життя: селянам щастить більше
Українці розповіли як живуть без електроенергії. Фото: unsplash.com

Українці роповіли, як сильно постійні відключення електроенергії впливають на їхнє повсякденне життя.

Так 19% опитаних сказали, що відключення "дуже сильно впливають" на побут та роботу, 24% - "досить сильно впливають", 35% - "помірно", 8% - "слабо", 4% - "взагалі не впливають", йдеться в опитуванні Центру Разумкова.

Найчастіше на цей вплив вказують жителі великих (100 тис. і більше жителів) міст. Тут 49% відповіли, що ці відключення дуже сильно або досить сильно впливають на їх життя. Меншою мірою - на жителів середніх, малих міст та селищ (43%) та сіл (36%).

Протягом останніх трьох місяців перед опитуванням у 73% респондентів електроенергію в їх оселях вимикали більше одного разу на день, у 14% - раз на день, у 7% - кілька разів на тиждень, але не щодня, у 1,5% - раз на тиждень, у 2% - рідше, ніж раз на тиждень, у 0,5% - раз на місяць, у 1% - ніколи або майже ніколи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетики повідомили хорошу новину щодо вимкнень світла в Києві, але є нюанс

На запитання, скільки годин протягом останньої доби перед опитуванням у їх помешканні не було постачання електроенергії, найчастіше (33,5%) респонденти відповідали, що не було від 5 до 9 год., 26% - від 2 до 4 год., 17% - від 10 до 14 год., 7% - від 15 до 19 год., 2% - від 20 до 21 год., 1% - більше 22 год., 0,8% - що світла не було протягом всієї попередньої доби. 4,5% сказали, що електроенергії не було від 1 год. (але менше 2 год.), 1,5% - менше 1 год. У 6% світло не вимикали.

Національна комісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала три обленерго за те, що вони не дотримувалися належних графіків відключень світла.

Мова йде про Вінницяобленерго, Волиньобленерго та Чернівціобленерго. Діяльність цих компанії перевіряли протягом листопада-грудня 2022 року. Попередньо отримали багато скарг від споживачів цих регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Українці розповіли, як відключення світла впливає на їхнє життя: селянам щастить більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути