вівторок, 14 липня 2020 13:32

Українці не вірять офіційній інформації про коронавірус

Українці не вірять офіційній інформації про коронавірус
34,2% опитаних українців не довіряють офіційним даним про кількість хворих на Covid-19, тому що вважають їх завищеними. Фото: pixabay

Офіційним даним про кількість хворих на коронавірус в Україні не довіряють 54,7% громадян.

Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного соціологічними компаніями Active Group та "Клуб експертів", пише "Уніан".

За словами очільника компанії Олександра Познія, 34,2% опитаних українців не довіряють офіційним даним про кількість хворих на Covid-19, тому що вважають їх завищеними. 20,5% - не довіряють, тому що вважають їх заниженими, 14,9% - довіряють частково, 18,6%,- повністю довіряють, 8,1% - не змогли відповісти, 3,7% - відмовились відповідати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як коронавірус вплинув на сімейні бюджети українців

Відповіді на запитання "Як змінилась ваша робота під час карантину?" розподілились таким чином: 34,8% респондентів обрали відповідь "Ніяк, продовжую працювати, як і зазвичай"; 12,4% опитаних відповіли, що їх перевали на дистанційну роботу; 10% - відправили у відпустку за свій рахунок; 5% - скорочено робочий графік; 3,1% - скоротили, звільнили з роботи; 1,9% - відправили у відпустку зі збереженням зарплати; 1,9% опитаних було важко відповісти; 30,4% повідомили, що й так не працюють (пенсіонери).

Дослідження проводили з 10 по 12 липня методом телефонного опитування. Вибірка двоступенева, репрезентативна за статтю й віком. Генеральна сукупність - чоловіки та жінки старші 18 років, які проживають на території України, за винятком окупованих територій АР Крим та ОРДЛО. Обсяг вибірки - 1 тис. респондентів, теоретична похибка не перевищує 3,1%.

В Україні 14 липня число інфікованих коронавірусом піднялося до 54 771. Кількість випадків Covid -19 за останню добу зросла на 638. Від початку пандемії померли 1 412 людей. За останню добу зафіксували 14 смертей. Одужали - 27 154, із них 651 людина - за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Українці не вірять офіційній інформації про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути