четвер, 13 травня 2010 09:46

Українці лідирують серед затриманих на польському кордоні нелегалів

Українці лідирують серед затриманих на польському кордоні нелегалів

Україна лідирує за кількістю нелегальних мігрантів, затриманих на польському кордоні. Таку статистику за 2009 р. оприлюднило агентство Євросоюзу з координації політики на кордонах Frontex, пише "Комерсант Україна".

Саме українські громадян більше всього серед повернених з ЄС за угодою про реадміссію. "Громадянам України найчастіше відмовляють і у в'їзді на територію Євросоюзу. У 2009 р. було відмовлено 19 тис. українців, і 95% всіх відмов - на польському кордоні, - повідомила прес-секретар Frontex Ізабелла Купер.- Відмовляють унаслідок відсутності візи або посвідчення на проживання, документів, підтверджуючих мету в'їзду, або коштів, достатніх для перебування в ЄС".

Дані Frontex підтвердив директор управління у справах іноземців Головної комендатури прикордонної служби Польщі Анджей Пілешкевич. За його словами, тільки в 2009 р. за спробу перетину кордону з порушенням правил було затримано 308 українців, тоді як з Росії - 48 людей, з Молдавії - 15, з Білорусі - 6. "Я розумію спроби українців потрапити до нас в країну - в Польщі зарплати вище. І я не проти, щоб українці тут працювали, але головне, щоб це було легально", - заявив Пілешкевич.

За даними міністерства праці і соціальної політики Польщі, середня зарплата в країні складає 3,3 тис. злотих, з урахуванням оподаткування - 2,4-2,6 тис. злотих (6,4-7 тис. грн). Саме тому, на думку Пілешкевича, нелегальні мігранти їдуть до Польщі працевлаштуватися або використовують цю країну як транзитну по дорозі до Західної Європи. В той же час Україна лідирує за кількістю легально працевлаштованих в Польщі громадян. За інформацією головної комендатури прикордонної служби, тільки в II півріччі 2009 р. їх налічувалося майже 19,2 тис. (зростання на 100% в порівнянні з січнем-червнем 2009 р.).

Зараз ви читаєте новину «Українці лідирують серед затриманих на польському кордоні нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути