понеділок, 19 квітня 2010 12:27

На Луганщині дали 5 років організатору каналу нелегальної міграції

На Луганщині дали 5 років організатору каналу нелегальної міграції

Набув чинності вирок Краснодонського міськрайсуду Луганської обл. стосовно одного з організаторів каналу переправлення нелегальних мігрантів із Південно-Східної Азії до країн Євросоюзу, повідомляє прес-служба СБУ. Функціонування цього каналу припинено співробітниками СБУ у взаємодії з працівниками органів внутрішніх справ.

У вересні минулого року на під"їзді до Луганська правоохоронці затримали автомобіль з напівпричепом, в якому знаходилися 19 громадян Індії, Пакистану, Шрі-Ланки без документів. Нелегальні мігранти прямували у напрямку західного кордону України, сподіваючись потрапити до Італії та Словаччини. За словами іноземців, за незаконне транспортування до країн Євросоюзу кожен із них сплатив від 15 до 30 тис. дол.

Співробітники СБУ встановили, що група мігрантів прибула з Москви у супроводі громадян України. Діставшись до російсько-українського кордону, зловмисники висадили іноземців та перетнули кордон на автомобілі через пункт пропуску, нелегали ж потрапили на територію України пішки, в обхід митного контролю. Потім правопорушники пересадили мігрантів в інше авто, замаскували їх упаковками з мінеральною водою, та продовжили рух, доки машину не затримали співробітники СБУ та міліції.

Стосовно організатора нелегального переправлення іноземців через держкордон СБУ було порушено і розслідувано кримінальну справу.

Кримінальні справи стосовно інших осіб, причетних до функціонування каналу нелегальної міграції, виділено в окреме провадження. Слідство за ними триває.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині дали 5 років організатору каналу нелегальної міграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути