середа, 14 жовтня 2009 20:48

Україна відіслала до Литви кілера

Україна відіслала до Литви кілера

Сьогодні рейсовим літаком за маршрутом Київ – Вільнюс екстрадовано з України громадянина Литви Адоменаса В., 1966 року народження. Він був переданий Литовським правоохоронцям в лінійному відділку міліції аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомляє прес-служба Головного управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України.

Зловмисник, якого затримали працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з УБОЗ ГУМВС в АР Крим, розшукувався каналами Інтерполу за вчинення низки розбійних нападів та вбивств на замовлення на території як Литви, так і інших держав.

Згідно з оперативними даними правоохоронних органів Литви Адоменас є професійний "кілер". Після розпаду СРСР в 90-х роках він створив та очолив організовану злочинну групу, яка займалась рекетом, скоювала розбійні напади та вбивства на замовлення.

На той час в Прибалтійському регіоні існувала найпотужніша за всіма показниками злочинна організація під керівництвом відомого злочинного авторитета Деканідзе. Згідно з оперативними даними Адоменас мав безпосереднє відношення до вказаної злочинної організації й отримував від її керівника замовлення на скоєння вбивств бізнесменів та конкурентів. Так у 1993 році Адоменас зі своїми спільниками вчинив розбійний напад на Литовського бізнесмена, під час якого був поранений сам бізнесмен та були вбиті двоє поліцейських. Того ж року зловмисники вбили ще двох громадян Литви.

Після скоєння вказаних злочинів Адоменас втік до Російської Федерації. Згодом з"ясувалося, що останні 15 років він переховувався в Криму. За час перебування в Автономії зловмисник декілька разів їздив до Німеччини та Росії, де також підозрюється у вчиненні вбивств на замовлення.

Наразі ГУБОЗ МВС України здійснюються заходи з перевірки Адоменаса на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна відіслала до Литви кілера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути