четвер, 11 травня 2006 11:59

Україна потрапила в список експортерів нелегальної зброї

Країни, які розвиваються, перетворилися на найбільших імпортерів зброї, стверджують міжнародні правозахисні організації Amnesty International і TransArms. У представленому у вівторок у Лондоні дослідженні серед країн, звідки походить зброя, згадується й Україна.

Дві третини від загального імпорту зброї на планеті нині припадає на країни, що розвиваються, наголошується в дослідженні Amnesty International та TransArms. За словами правозахисників, концерни та посередники знаходять дедалі вишуканіші шляхи для експорту зброї в конфліктні регіони.

- Сьогодні ми маємо глобальну мережу ринку зброї. Ми спостерігаємо розширення пропозиції та збільшення конкуренції. Чимало посередників причетні до нелегальної діяльності, відмивання грошей, порушення ембарго ООН, сказав експерт Amnesty International з питань озброєння Брайн Вуд в інтерв"ю "Німецькій хвилі".

У країнах, проти яких запроваджено ембарго, виявлено зброю серед іншого єгипетського, бельгійського, болгарського, китайського, німецького, румунського, російського, сербського та українського виробництва. Правозахисники вимагають виділити гроші на посилення міжнародного контролю за торгівлю зброєю та запровадити суворіші покарання за порушення ембарго, пише "Німецька хвиля".

Зараз ви читаєте новину «Україна потрапила в список експортерів нелегальної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути