понеділок, 20 вересня 2010 10:39

Україна подала позов проти компанії, через яку Тимошенко купувала ліки

Україна подала позов проти компанії, через яку Тимошенко купувала ліки

Уряд України 17 вересня подав позов до федерального суду в Портленде (Орегон) проти американської компанії Olden Group, LLC.

Як стверджується, вона була частиною міжнародної змови, пов"язаної з шахрайським продажем вакцин та інших лікарських препаратів, повідомляє Trout Cacheris, PLLC.

Згідно позову, Olden Group та інші учасники змови використовували офшорні підставні фірми для відмивання грошових надходжень від схеми через банки в Латвії, США та інших країнах. Через схему, як передбачається, за декілька років пройшло понад $50 млн платежів "Укрвакцини" і Кабінету міністрів України.

"Цей перший судовий позов, поданий в рамках всеосяжного розслідування по боротьбі з корупцією, початого за розпорядженням Кабінету міністрів України в травні 2010 року", - говориться в прес-релізі компанії Trout Cacheris.

Раніше повідомлялося, уряд України уклала угода з Trout Cacheris, PLLC (Вашингтон, США) про оцінку фінансово-економічної діяльності органів влади за період з 2008 року по перший квартал 2010 року. У цей період уряд України очолювала Юлія Тимошенко.

Trout Cacheris залучила до аудиту відоме в світі агентство розслідувань Kroll, Inc. і міжнародну юридичну фірму Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна подала позов проти компанії, через яку Тимошенко купувала ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути