вівторок, 23 лютого 2021 15:33

Україна подала до ЄСПЛ новий позов проти Росії

Україна подала до ЄСПЛ новий позов проти Росії
Росія порушує міжнародно-правові зобов'язання, зокрема право на життя, гарантоване статтею 2 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Фото: Reuters

Україна звернулася до Європейського суду з прав людини із новою заявою проти Росії через її політику розправ та тактику терору. Мова про організацію РФ низки резонансних замахів та замовних убивств на території України та держав-членів Ради Європи, які Кремль не розслідує, а приховує.

Заяву Україна подала 19 лютого, повідомив міністр юстиції Денис Малюська. Із 2014 року на території України представники спецслужб РФ завербували людей, які здійснили низку резонансних замахів та вбивств.

"Російською Федерацією не тільки не проводиться ефективне розслідування, а й вживаються заходи щодо перекладання відповідальності за такі злочини на інші держави, зокрема на Україну", — заявив Малюська.

З його слів, цим Росія порушує міжнародно-правові зобов'язання, зокрема право на життя, гарантоване статтею 2 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

22 лютого ЄСПЛ повідомив український уряд, що заяву зареєстрували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ виніс рішення щодо порушень прав людини під час Майдану

Європейський суд з прав людини вже прийняв позов України проти Росії за спробу анексії Криму та перейшов до розгляду скарги по суті. У ЄСПЛ підтвердили, що Росія мала контроль над Кримом з лютого 2014-го, а не з часу так званого референдуму.

Зараз ви читаєте новину «Україна подала до ЄСПЛ новий позов проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути