вівторок, 19 лютого 2008 12:54

Україна підготувала свій варіант угоди з "Газпромом"

Українська держкомпанія "Нафтогаз" підготувала свій варіант угоди про постачання газу з "Газпромом"

Видання повідомляє, що у проекті договору українська сторона фактично відмовляється погасити до 1 квітня борг перед "Газпромом" і купувати газ по передоплаті. У обмін "Нафтогаз" нібито пропонує російській монополії доступ до своїх підземних сховищ і повідомляє про намір підвищити вартість газу для споживачів напередодні створення спільного підприємства з "Газпромом".

У "Газпромі" вважають запропонований варіант неприйнятним.

Раніше газета повідомляла, що в її розпорядженні опинилася копія російського проекту угоди між російською і українською стороною про розвиток відносин в газовій сфері. У ній "Газпром" зажадав від України виплатити борги  за вже поставлений газ до 14 березня 2008 року, а нову схему постачань палива оформити до 1 квітня. "Нафтогаз" тоді заперечував наявність проекту угоди з Росією по газу.

Нагадаємо, що після переговорів між президентами Володимиром Путіним і Віктором Ющенком про виключення з схеми постачань газу RosUkrEnergo повідомлялося, що новий договір між країнами по газу буде підписаний вже 14 лютого. Проте українська сторона попросила відстрочити підписання договору на тиждень.

За попередньою домовленістю сторін, замість двох існуючих трейдерів "Газпром" і "Нафтогаз України" створять два спільні підприємства, які займуться постачаннями газу, пише газета "Коммерсант-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Україна підготувала свій варіант угоди з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути