Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2011 14:30

Україна - одна з найгірших, тому звідси їдуть - соціолог

Україна - одна з найгірших, тому звідси їдуть - соціолог

Трудові мігранти з України - фактично найбільш активна частка населення, і в соціальному, і в економічному плані. Ці люди найбільше потрібні Україні. Про це на прес-конференції заявив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

"Це або дуже висококваліфіковані наймані працівники, яких Україні катастрофічно не вистачає, або люди схильні до підприємництва, і мають бажання й енергію відкривати власний бізнес. Це люди, які повинні створювати сім'ї, народжувати дітей, робити внесок в демографічний стан Україні. Але вони вирішують ці проблеми за кордоном", - сказав Биченко.

Він зазначив, що є безліч випадків, коли трудові мігранти залишають дітей на дідусів-бабусь. Тоді Україна отримує нову проблему: діти ростуть без батьків і не отримують належного сімейного догляду.

"Об'єктивно Україна на сьогодні є однією з найгірших країн Європи. У нас найнижча зарплатня, один з найнижчих рівнів ВВП на душу населення. Україна одна з найгірших по такому критерію як легкість ведення бізнесу, тут надзвичайно поганий інвестиційний клімат. Влада фактично не робить вигідною в Україні найману працю і легальний середній бізнес. Я не критикую саме сьогоднішню владу, бо така політика відбувалася з часів проголошення незалежності. Зараз всі закони, зміни і реформи спрямовані на підтримку великого і дуже великого бізнесу з невисокою доданою вартістю. За робочу силу в Україні платити невигідно", - зазначив соціолог.

Він наголосив, що коли реформи в Україні будуть направлені на підтримку малого та середнього бізнесу, а також на те, щоб збільшувати вартість праці, підвищувати зарплати, тоді мігранти почнуть повертатися


Зараз ви читаєте новину «Україна - одна з найгірших, тому звідси їдуть - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути