вівторок, 20 листопада 2012 00:16

"Україна не готова до закону про презумпцію згоди на трансплантацію органів" - Бахтєєва

"Україна не готова до закону про презумпцію згоди на трансплантацію органів" - Бахтєєва
Тетяна Бахтєєва. Фото: mair.in.ua

Україна не готова до закону про презумпцію згоди на трансплантацію органів після смерті.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказала народний депутат від Партії регіонів, глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

Коментуючи законопроект щодо введення презумпції згоди на трансплантацію органів, вона наголосила: "У кожної людини є свої підходи щодо збереження цілісності свого тіла після смерті. У кожної людини, є свої релігійні звичаї. Тож, я думаю, що кожна людина має право вирішити це індивідуально".

Водночас, Бахтєєва підкреслила, що поки Україна не готова до введення такого положення.

"Але дати сьогодні законопроектом презумпцію згоди вилучення органів без письмового повідомлення людини після смерті, я вважаю, що на сьогоднішній день абсолютно ми не готові", - пояснила вона.

Політик додала: "Хочу сказати, що ось буквально зовсім недавно, може, це було навіть два тижні тому, в Німеччині, при такому законі, який є як і в нашій країні, звузили можливості, тому, що почали вилучати, вибачте, практично всі органи у людини. Тому звузили, що тільки людина пише презумпцію згоди на якийсь орган".

"Тобто питання криміналізації є, і вони можуть бути не тільки в нашій країні. Якщо були закиди, вони були.  Тому, що це є у всіх країнах", - підкреслила вона.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи готова вона особисто підписати згоду на траплантацію своїх оаргнів після смерті, нардеп наголосила:  "Це не те, що бажання, це рішення кожної людини. Кожен повинен в індивідуальній формі це вирішити".

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоровя передало у Верховну Раду законопроект, що дозволяє використовувати органи українців після їх смерті, якщо вони не написали відмови від цього при житті.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не готова до закону про презумпцію згоди на трансплантацію органів" - Бахтєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути