вівторок, 30 жовтня 2007 13:47

Україна названа 42-ою у рейтингу найглобалізованіших країн

Україна названа 42-ою у рейтингу найглобалізованіших країн
Журнал Foreign Policy опублікував традиційний "Рейтинг Глобалізації". У рейтингу враховувалися дані по 72 країнам світу, що представляють 88% населення земної кулі і більше 97% світової економіки. З пострадянських держав в ньому враховувалися Росія, Україна і Естонія.

При складанні рейтингу враховуються чотири основні параметри. По-перше, економічна інтеграція - об"єм міжнародної торгівлі, міжнародних інвестицій і різного роду виплат (у тому числі і зарплат), що здійснюються з перетином державних кордонів. По-друге, персональні контакти - міжнародні поїздки і туризм, об"єм міжнародних телефонних переговорів, поштових відправлень і перекладів. У третіх, технологія - число користувачів Інтернету, число безпечних інтернет - серверів (необхідні для проведення онлайн-транзакцій). У четвертих, залученість в міжнародну політику - членство держав в міжнародних організаціях, кількість посольств.

У десятку найбільш глобалізованих держав увійшли: Сінгапур, Гонконг, Нідерланди, Швейцарія, Ірландія, Данія, США, Канада, Йорданія і Естонія. Естонія і Йорданія вперше враховувалися творцями рейтингу.

Останні десять рядків рейтингу зайняли: Іран (останнє, 72-е місце), Індія, Алжир, Індонезія, Венесуела, Бразилія, Китай, Туреччина, Бангладеш і Пакистан. Для порівняння, Великобританія зайняла 12-е місце, Ізраїль - 21-е, Німеччина - 22-е, Франція - 25-е, Японія - 28-е, Італія - 34-е, Польща - 41-е.

За рік рівень глобалізірованності найбільш знизився в Росії, Китаї і Бразилії (спустилися в рейтингу на 15 позицій), Греції (мінус 13), Сенегалі, ЮАР і Ірані (по мінус 10).

Україна зайняла 42-е місце (рік тому - 39-е), Росія - 62-е (рік тому - 47). При цьому Україна увійшла до десятки найбільш глобалізованих країн по одному критерію - "членство в міжнародних організаціях".

Укладачі рейтингу вважають, що чим більш глобалізована країна, тим менше в ній корупції. Чим вище рівень глобалізації в країні, тим в ній більше свободи (економічної і політичної), повідомляє bin.ua.

Зараз ви читаєте новину «Україна названа 42-ою у рейтингу найглобалізованіших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути