четвер, 10 листопада 2016 15:11

Україна готує запуск першого супутника зв'язку

Україна готує запуск першого супутника зв'язку
фото: nkau.gov.ua

Україна готується до запуску свого першого супутника зв'язку "Либідь", який перебуває на зберіганні в Росії, з космодрому Байконур у 2017 році.

Про це пише ТАСС.

"Либідь" повністю зібраний, пройшов випробування, перебуває в режимі збереження на території ВАТ "Інформаційні супутникові системи" в російському місті Красноярськ. Готовий до відправки на космодром Байконур.

"Затримка із запуском космічного апарата пов'язана із втратою наземного комплексу управління супутником, створеного біля Євпаторії. Це також призвело до значного збільшення вартості проекту, оскільки державне підприємство "Укркосмос" самостійно, за рахунок власних коштів, побудувало наземний сегмент на своїй території в альтернативній конфігурації", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічна вантажівка з українським двигуном успішно досягла МКС

Супутник "Либідь" виготовили 2009 року у співпраці з канадською компанією MDA. У Євпаторії звели пульт його управління. Кошторис проекту - 38,5 млрд грн.

Цього року на розробку супутників Державне космічне агенство України заклало 70 млн грн. Уклали три угоди з ДП "КБ "Південне" імені Янгеля" про виконання дослідно-конструкторських розробок, пише портал "Наші гроші".

Космічний зонд Schiaparelli розбився під час спроби сісти на Марс. Про це повідомило Європейське космічне агентство (ЄКА). Втрату апарата підтверджують знімки, зроблені американськими супутниками з орбіти планети.

Зараз ви читаєте новину «Україна готує запуск першого супутника зв'язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути