Ексклюзиви
неділя, 27 березня 2022 21:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна готова до обміну полоненими, але російську сторону, схоже, це не цікавить - Зеленський

Україна готова до обміну полоненими, але російську сторону, схоже, це не цікавить - Зеленський
Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю представникам росЗМІ. Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Україна готова до обміну російських військовополонених на українських бранців ще до завершення війни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю представникам росЗМІ.

"Складаються списки. Наші військові, я знаю, складали списки. Всі, хто перебуває (у полоні. – Gazeta.ua), – ці списки є, дані є. Я не знаю, чи всіх вони цікавлять. Політиків, я думаю, вони не дуже цікавлять. Я просто не впевнений, що російській стороні потрібні ці списки", - зазначив він.

Зеленський зауважив, що виступає за те, щоб обмінюватися військовополоненими, не чекаючи закінчення бойових дій.

"Необов'язково діяти за якимись загальноприйнятими канонами: мовляв, дочекаємося кінця війни, чи треба, щоб ще набрати там. Я не розумію, навіщо це. Я вважаю, що є домовленість міняти всіх на всіх, є сьогодні стільки-то – давайте обміняємо на стільки-то. Не мірятися: 10 на 10, 11 на 11", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія справді хоче бути ізгоєм" - в ОП відреагували на заборону інтерв'ю Зеленського

Також наголосив, що Україна не хоче залишати на своїй території трупи російських загарбників, а хоче передавати їх родичам ліквідованих окупантів.

"Вони (російська сторона. – Gazeta.ua) спочатку відмовлялися, потім якісь мішки нам пропонували. Це все має вигляд. Ви знаєте, навіть коли пес чи кішка помирає, так не вчиняють. Це ж пакети для сміття. Я не розумію, що думають люди, що думають батьки цих дітей", – наголосив глава держави.

Зеленський додав, що для нього, як для президента країни, яка воює, таке ставлення неприйнятне навіть щодо солдатів країни-загарбниці.

"Це ж не худоба. І чому це все страшно? Тому що якщо таке ставлення до своїх, то яке ж тоді ставлення до всіх інших? А ми точно не свої для влади Росії", – резюмував він.

Російські загарбники силоміць вивозять людей з Маріуполя в окупований бік. Про це сказав президент Володимир Зеленський російським журналістам. Сьогодні, 27 березня, він дав інтерв'ю росЗМІ уперше після початку війни, яку веде РФ проти України. Зокрема, відповів на питання російських YouTube-каналу "Зыгарь", телеканалу "Дождь", порталу "Медуза" та виданням "Коммерсантъ" і "Новая Газета".

Російським ЗМІ забороняють публікувати матеріали з використанням коментарів президента України Володимира Зеленського. Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ відмовитися від публікації інтерв'ю президента України. В організації зазначили, що низка російських засобів масової інформації взяла інтерв'ю у Зеленського. Серед них, зазначають у Роскомнагляді, є "іноземні ЗМІ, які виконують функції іноагенту".

Зараз ви читаєте новину «Україна готова до обміну полоненими, але російську сторону, схоже, це не цікавить - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути