Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2012 01:02

Україна і Сирія ведуть переговори, щоб звільнити українську журналістку

Україна і Сирія ведуть переговори, щоб звільнити  українську журналістку
Анхар Кочнева ФОТО: http://www.facebook.com

Україна веде переговори щодо звільнення викраденої в Сирії української журналістки Анхар Кочневої, проте їх деталі не розголошуються в цілях її безпеки, повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗСа України Олег Волошин.

Кочнєва приїхала в Сирію після того, як у цій країні почався конфлікт. Вона працювала позаштатним кореспондентом на порталі Утро.ру і займалася супроводом приїжджих в Сирії російських журналістів. Вона також співпрацювала з багатьма російськими ЗМІ, серед яких НТВ, РенТВ і Russia Today, але на момент викрадення не входила у знімальну групу жодного з цих каналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві 3 чоловіків взяли в заручники дітей

У відеозверненні на минулому тижні в соціальній мережі Facebook вона попросила українських і російських дипломатів виконати вимоги викрадачів. Тим часом про вимоги заручниця не повідомила.

За словами Волошина, організація відеозвернення затриманої журналістки в МЗС розцінюють як спробу додаткового тиску на Україну з боку тих, хто її утримує.

Між тим йдуть переговори про її звільнення.

"Зараз ідуть переговори, деталі яких в інтересах самої громадянки України розкривати недоцільно... Вони (викрадачі) висувають певні умови, і ми зараз намагаємося знайти можливість їх задовольнити", - сказав представник МЗС на брифінгу у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині громадянина з Сирії тримали в заручниках 8 діб

Конфлікт в Сирії триває з березня 2011 року. До теперішнього часу, за різними даними, що надходять в ООН, жертвами насильства в країні стали від 20 до 30 тисяч чоловік. Влада Сирії заявляють, що стикаються з опором добре озброєних бойовиків, яким надається підтримка ззовні.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Сирія ведуть переговори, щоб звільнити українську журналістку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути