Ексклюзиви
неділя, 14 жовтня 2018 19:15

Українці згодні обмежити свою свободу: цікаве опитування

Українці згодні обмежити свою свободу: цікаве опитування
Майже половина громадян України 50,9% не готова терпіти матеріальні труднощі заради особистої свободи. Фото: Credo

Майже половина громадян України 50,9% не готова терпіти матеріальні труднощі заради особистої свободи, ще 50,7% на обмеження з боку держави у разі необхідності, свідчить

Близько третини українців (33,9%) зазначили, що свобода - це можливість робити все, що не завдає шкоди іншим . Також 33,9% респондентів відзначили можливість самому робити вибір і брати на себе відповідальність за нього, і 29% визначили можливість приймати рішення незалежно від думки інших, йдеться у соціологічному дослідженні Інституту Горшеніна.

Згідно з даними опитування, 51,6% респондентів оцінюють рівень свободи в Україні як низький; незадоволені рівнем справедливості - 90,4%, а рівнем солідарності - 73% опитаних.

Більше третини громадян (36,4%) вважають, що пенсійна система України має бути солідарною (розподільчої), 36,2% вважають, що вона має бути змішаною (солідарною та накопичувальною), а 18,5% виступають за чисто накопичувальну пенсійну систему .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні найлегше розпочати бізнес

Крім того, 61,7% опитаних українців вважають досить низькою якість освіти в Україні, охорону здоров'я - 89,8%, пенсійне забезпечення - 94,9%, трудову зайнятість - 90%, соціальне забезпечення - 91,4%.

Більшість жителів України готові захищати країну зі зброєю в руках у випадку необхідності. Про це сказали 52% респондентів. Повідомляють, що 2017-го таких опитаних було 54%, а 2012-го – 33%. 39% респондентів не готові захищати країну зі зброєю, зазначили у групі.

Зараз ви читаєте новину «Українці згодні обмежити свою свободу: цікаве опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути