Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 17:21

Учені США впевнені, що Джон Кеннеді був українцем

Учені США впевнені, що Джон Кеннеді був українцем

Дивної важливості знахідки були зроблені біографами й дослідниками життя Джона Кеннеді Артуром Смайлом та Пітером Щепінські. Вчені, які присвятили своє життя дослідженню життя великого американця, зробили відкриття, що вразило їх самих.

Усім відомий і не підлягає сумніву той факт, що президент Кеннеді походив з багатої й досить впливової ірландської родини. Однак дослідники встановили, що наприкінці 1916-го року, мати Кеннеді Роза Елізабет, з невідомих причин пішла від свого чоловіка, Джозефа Патріка Кеннеді. З огляду на статус і значимість батька сімейства, факт розколу в родині ретельно приховувався й про те, що подружжя не живе разом, не знали навіть близькі друзі родини. В аристократичних колах Америки повага до сімейних цінностей досить висока, і тому Джозеф Патрік докладав всіх зусиль до того, щоб дружина повернулася додому.

Дослідники говорять: "Дізнавшись про цей факт, що ретельно приховувався, ми вирішили з"ясувати - чим же займалася в цей момент дружина впливового ірландця". Результати дослідження приголомшили біографів: протягом півроку Роза Елізабет жила з українським емігрантом Василем Прокопчуком. Знайдені дослідниками фотографії Прокопчука практично не залишають сумнівів - на них дивиться майже те ж обличчя, що дивиться на нас із фотографій Джона Кеннеді.

Артур Смайл говорить: "Ми, звичайно, не можемо бути впевнені в цьому на сто відсотків, але всі факти говорять про те, що наша гіпотеза правдива".

Одним з головних свідчень дослідників є лист Джозефа Патріка Кеннеді своїй дружині, датований 27-м грудня 1916-го року, у якому глава сімейства благає свою дружину повернутися.

На початку 1917-го року Роза Елізабет повернулася до чоловіка, що погодився закрити очі на все заради возз"єднання родини, а вже 29-го травня в їхній родині народився майбутній президент, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Учені США впевнені, що Джон Кеннеді був українцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути