пʼятниця, 29 серпня 2014 21:18

Учасник АТО передбачив свою смерть
5

Фото: Микола Марченко

Сьогодні у селі Шарківщина Миргородського району на Полтавщині поховали 34-річного Сергія Зуєнка. Пішов добровольцем на війну ще у першій хвилі призову. Із березня місяця брав активну участь у визволенні населених пунктів від терористів та найманців у Луганській та Донецькій областях.

Воював у складі ЗСУ. Загинув 25 серпня під час мінометного обстрілу в районі Константинівки Донецької області.

Старший сержант 93-ї механізованої бригади Сергій Зуєнко був командиром відділення. І останні два тижні разом із побратимами перебував під мінометним обстрілом.

"Сергій у травні побував у рідному селі в короткотерміновій відпустці. Сходив на могилу матері. Після цього сказав батькові, що коли вб'ють, то щоб поховали його в рідному селі поряд із матір'ю. Моторошно говорити, але він передбачив свою смерть. Хлопці якраз перебували у наметі на блокпосту в зоні АТО. В неї попала мінометна міна. Сергія і ще одного бійця вбило наповал і трьох поранило", – говорить голова Миргородської районної ради Анатолій Карбан.

Похорони призначили на 13 годину дня. Відспівування проводять біля хати покійного. Після цього траурна процесія прямує до місцевого сільського будинку культури. Людей зійшлося багато. Процесія по вулиці розтягується метрів на п'ятсот. Попереду несуть фото покійного та державний прапор України. Домовину заносять у приміщення клубу. Тут під пісню "Пливе кача" прощаються із бійцем АТО. Після цього траурна процесія прямує на місцевий цвинтар. Мітинг жалоби відкриває Ромоданівський селищний голова Олександр Верещака. Дякує батькові, що виховав такого патріота України. Сергій із перших хвилин страшної війни пішов до лав Збройних Сил і чесно, добросовісно виконував свій обов'язок. Просить не забувати стежину до могили, де лежить справжній герой, котрий цінував державу. А коли прийшов на нашу землю ворог, то став на її захист.

У Сергія Зуєнка залишився 6-річний син Денис.

Зараз ви читаєте новину «Учасник АТО передбачив свою смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути