субота, 29 серпня 2009 11:34

УАПЦ хоче увійти до складу Константинопольського патріархату

УАПЦ хоче увійти до складу Константинопольського патріархату

Українська автокефальна православна церква хоче увійти до складу Вселенського патріархату. Про це мовиться у зверненні УАПЦ до Константинопольського патріарха Варфоломія.

"УАПЦ знов підтверджує перед обличчям матері-церкви, що заради виходу з штучної канонічної ізоляції і відновлення співучасті зі вселенським православ"ям, наша церква готова і прагне увійти до складу Вселенського патріархату на правах автономії", - мовиться у зверненні.

"Хоча отримання автокефалії було і залишається стратегічною метою українського автокефального руху, для подолання розколу ми також готові йти на значні поступки, жертвуючи своїми власними інтересами заради загального блага церкви", - відзначили в УАПЦ.

"Враховуючи це, єпископат УАПЦ звертається до вашого святійшества з проханням активізувати діалог і розглянути можливі компромісні варіанти рішення українського церковного питання", - наголошують в Церкві.

Раніше повідомлялося, що Україна готова забезпечити умови для відкриття і роботи в Києві постійного представництва Вселенської патріархії, про це заявив президент України Віктор Ющенко під час зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм I в Стамбулі.

Президент України відзначив, що необхідно активізувати контакти Вселенської патріархії з Україною. "Враховуючи виклики, що встають перед нами, цей діалог нам необхідно інтенсифікувати на всіх рівнях", - сказав Ющенко.

У свою чергу, Вселенський патріарх Варфоломій I заявляє про відданість ідеї створення єдиної помісної української церкви. Про це він сказав, виступаючи на презентації пам"ятної монети, випущеної Національним банком України з нагоди візиту Патріарха до України під час святкування 1020-х роковин хрещення Київської Русі.

Прес-служба УАПЦ

Зараз ви читаєте новину «УАПЦ хоче увійти до складу Константинопольського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути