вівторок, 09 грудня 2008 08:41

Попрощатися з Алексієм II в храм Христа Спасителя прийшли 80 тисяч людей

Попрощатися з Алексієм II в храм Христа Спасителя прийшли 80 тисяч людей

Попрощатися з Патріархом Московським та Всія Русі Алексієм II в храм Христа Спасителя в Москві, за даними на вечір понеділка, прийшли близько 80 тисяч людей, повідомляє "Інтерфакс".

Тільки 8 грудня з 07:00 по 19:00 храм Христа Спасителя відвідали 22 тисячі осіб, розповіли представники управління інформації та громадських зв"язків ГУВС Москви. Ще не менше 8 тисяч людей, як очікується, відвідали храм в ніч на вівторок.

Церемонія прощання з патріархом продовжувалася до 07:00 9 грудня, після цього часу доступ в храм Христа Спасителя буде припинений, нагадує РИА Новости. У 07:00 почнеться заупокійна Божественна літургія, яку очолить намісник патріаршого престолу митрополит Смоленський та Калінінградський Кирило. Після закінчення літургії почнеться відспівування Алексія Другого, яке очолить патріарх Константинопольський (Вселенський) Варфоломей.

Потім труна з тілом Алексія II буде обнесена навколо храму Христа Спасителя. Після цього траурний кортеж попрямує в Богоявленський (Єлоховський) собор, в одній з прибудов якого о 13:00 буде похоронений патріарх. Через траурну церемонію рух транспорту в центрі Москви буде обмежений. ДІБДР настійно просить водіїв утриматися у вівторок від поїздок в центр на особистих автомобілях.

Алексій II - 15-й Патріарх Московський та Всія Русі - помер вранці 5 грудня в своїй резиденції в Пєрєдєлкіно у віці 79 років.

Зараз ви читаєте новину «Попрощатися з Алексієм II в храм Христа Спасителя прийшли 80 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути