Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2024 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ спрогнозували події на окупованих територіях після російських "виборів"

У ЗСУ спрогнозували події на окупованих територіях після російських "виборів"
Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк прогнозує посилення мобілізації на тимчасово окупованих українських територіях. Фото: khor.gov.ua

Після так званих "президентських виборів" у Росії загарбники проведуть примусову мобілізацію на тимчасово окупованих українських територіях.

Зокрема, її активізують на лівобережжі Херсонської області. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, мобілізацію на лівому березі зараз передбачають як представники руху опору, так і керівники місцевих військових адміністрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зупинятись він не збирається": Маляр спрогнозувала дії Путіна після "виборів" в РФ

"Окупанти збирали дані на людей протягом всієї передвиборчої кампанії і протягом проведенням "виборів" зібрали максимальний перелік осіб зокрема чоловічої статі, які підходять за віком і можуть бути мобілізовані. Активізацію цієї мобілізації прогнозувало і Головне управління розвідки Міністерства оборони", - сказала Гуменюк.

На тимчасово окупованих територіях посиляться подворові обходи, перевірка населення і створення так званих "загонів територіальної оборони", з яких потім формується резерв на передову.

"Так, вибори в них за своїм планом, а це такий "побічний ефект". Вони намагалися зібрати максимум інформації і провести своєрідний "перепис населення", - додала Гуменюк.

У Росії заявили, що підрахували 100% протоколів на псевдовиборах президента. Центрвиборчком повідомляє, що диктатор Володимир Путін набрав 87,28%.

У Білому домі заявили, що вибори президента Росії, на яких переміг Володимир Путін, не були вільними та чесними. Однак Путін залишається президентом РФ, з якими Сполученим Штатам доведеться вести справи.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ спрогнозували події на окупованих територіях після російських "виборів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути