пʼятниця, 10 червня 2022 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні України

У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні України
З метою посилення угруповання противник провів переміщення підрозділів на півдні України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку російські ворожі підрозділи перейшли до оборони.

З метою посилення угруповання противник провів переміщення підрозділів, повідомив уранці 10 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ворог вживає заходів з інженерного обладнання раніше зайнятих рубежів. Зокрема, встановлює мінні загороджень у районі населеного пункту Високопілля", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні РФ розгорнула додаткові підрозділи ствольної й реактивної артилерії

Незважаючи на примусові заходи, які проводить командування російських військ, і далі фіксуються відмови від участі у бойових діях підрозділів, примусово укомплектованих мобілізованим особовим складом із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

У результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій та зазнали при цьому втрат у живій силі та техніці. Намагаючись зупинити українських воїнів, російські загарбники терміново споруджують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження.

Нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок із радянськими мінами, виготовленими в 1950-х. Боєприпаси зберігалися на складах у Ростовській області та були підготовлені для знищення. Присвоївши кошти на утилізацію, російське командування передало небезпечний вантаж у передові підрозділи загарбників. При спробі встановлення мінних загороджень на старих боєприпасах вже підірвалися кілька саперів-окупантів.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути